Skip to content
Jacob Brunsborg, Chairman Larsen Group (stânga), și Jesper Lund, President & CEO Lars Larsen Group (dreapta)
Jacob Brunsborg, Chairman Larsen Group (stânga), și Jesper Lund, President & CEO Lars Larsen Group (dreapta)

Comunicat de presă -

Lars Larsen Group, din care face parte și JYSK, stabilește un nou record

Cu o cifră de afaceri de 4.77 miliarde de euro și un profit net de 431 milioane euro, Lars Larsen Group a stabilit un nou record în cel mai recent an financiar.

2019/2020 a fost un an bun pentru Lars Larsen Group, care anunță astăzi rezultatele anuale, cu un profit record.

Cifra de afaceri a crescut cu 394 milioane de euro față de anul precedent și a ajuns la 4.77 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creștere de 9%.

Asemănător, profitul net a crescut cu 34 milioane euro, fiind de 431 millioane euro, cifră corespuinzătoare cu o creștere de 8.6%.

"Suntem foarte mulțumiți de rezultat. Acesta vine după un an în care pandemia de coronavirus a avut un impact major. Suntem cu atât mai mulțumiți de faptul că, în general, companiile care fac parte din Lars Larsen Group au avut o evoluție pozitivă”, spune Jesper Lund, President & CEO Lars Larsen Group. Acesta continuă:

“Vrem să le mulțumim tuturor angajaților, precum și echipelor de management din toate companiile grupului, care s-au descurcat foarte bine în această perioadă neobișnuită. În același timp, criza ne-a dat ocazia să facem un test de stress pentru modelele nostre de business, iar acum suntem mai siguri că avem o fundație bună și sigură pentru companiile noastre”. 

Jacob Brunsborg, Chairman al Grupului Lars Larsen și fiul lui Lars Larsen.

Diferență majoră

Lars Larsen Group cuprinde toate companiile care sunt deținute de familia Brunsborg, descendenții lui Lars Larsen.

Activitățile Lars Larsen Group sunt împărțite în trei categorii, dintre care cea mai importantă și vizibilă este JYSK.

Toate cele trei categorii au avut rezultate mai bune în ultimul an financiar.

Este, bineînțeles, un motiv de bucurie pentru Jesper Lund, care menționează și faptul că JYSK, ILVA, Bolia, Actona Company și SengeSpecialisten sunt companii din cadrul grupului care au înregistrat creșteri semnificative în ultimul an.

La polul opus, HimmerLand și Letz Sushi au avut de suferit, acestea fiind companii care activează în sectoare ale economiei afectate puternic de restricțiile guvernamentale din perioada pandemiei.

"Bineînțeles, aceste companii au fost afectate semnficativ, la fel ca și toate celelalte companii din industria horeca. În ciuda acestor provocări, am păstrat toți angajații, așa cum ne-am păstrat și încrederea în viitor”, spune Jesper Lund.

Decizia este în concordanță cu valorile scandinave care stau la baza construirii Lars Larsen Group: spirit de comerciant, responsabilitate și creștere, valori pe care familia care deține grupul a confirmat că vor fi fundamentale și în viitor.

Investiții masive

Jesper Lund a devenit Președinte & CEO pe 1 februarie 2020, iar acum este responsabil de punerea în aplicare a noii strategii a Lars Larsen Group. De asemenea, el trebuie să se asigure că toate deciziile importante respectă valorile familiei Brunsberg, atât în ceea ce privește operațiunile zilnice, cât și investițiile.

“De-a lungul anilor, Lars Larsen Group a fost contruit pe baza banilor lichizi, care trebuie, în majoritate, investiți în proiecte pe termen lung, sustenabile. Acum ne îndreptăm atenția către energia solară și eoliană”, spune Jesper Lund.

El punctează, totuși, faptul că investițiile externe ample nu trebuie private ca pe un semn că Lars Larsen Group dorește să investească mai puțin în companiile care fac deja parte din grup.

"Am menținut programul ambițios de investiții pe care l-am aprobat înainde de a veni pandemia, iar Lars Larsen Group a făcut, în ultimul an, investiții de peste 215 milioane de euro", spune Jesper Lund.

Taxe de 127 de milioane euro

Profitul record înseamnă și că Lars Larsen Group a pus deoparte o sumă record pentru taxe.

Astfel, Lars Larsen Group se așteaptă să plătească taxe în valoare de 127 de milioane, sumă corespunzătoare cu aproape 23% din profitul brut înainte de taxe.

“Proprietarii noștri cred că plata taxelor este foarte importantă pentru orice companie responsabilă. Credem, de asemenea, că aceste taxe trebuie plătite în țările în care câștigăm banii”, spune Jesper Lund.

Încredere în viitor

Jesper Lund speră și se așteaptă ca Lars Larsen Group să aibă rezultate bune și în anul financiar curent chiar dacă, în condițiile actuale, este dificil de estimat care va fi evoluția.

“În anul 2020 și la începutul anului 2021 s-au resimțit efectele pandemiei de coronavirus, precum și provocările sanitare și economice pe care pandemia le-a ridicat. Asta nu schimbă faptul că suntem încrezători în viitor. Credem că este nevoie de o transformare verde și că trebuie să continuăm să investim în proiecte sustenabile, benefice atât pentru societate, cât și pentru Lars Larsen Group”, spune Jesper Lund.

El speră că, la finalul anului financiar curent, rezultatele vor fi asemănătoare cu cele din anul financiar 2019/2020. 

Topics


JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 51 de țări, are peste 26.500 de angajați și peste 2900 de magazine. În Germania, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul țărilor sub numele de JYSK. 

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,7 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro.  

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 95 de magazine în România.

Contacts

Raluca Dascălu

Raluca Dascălu

Press contact Communications Manager JYSK România Communications and PR +40721509599

Related content