Skip to content
JYSK anunță cifre record în ciuda coronavirusului
JYSK anunță cifre record în ciuda coronavirusului

Comunicat de presă -

JYSK anunță cifre record în ciuda coronavirusului

Deși a fost un an plin de provocări, grupul scandinav JYSK a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri în anul financiar 2019/2020.

Ca și în cazul altor companii, situația coronavirusului și eforturile desfășurate pentru a preîntâmpina consecințele sale au reprezentat principala noastră preocupare în anul financiar 2019/2020.

Totuși, JYSK a înregistrat o cifră de afaceri de 4.1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 7.6% față de anul financiar 2018/2019.

Numărul de clienți a fost asemănător cu cel înregistrat în anul financiar trecut, deși majoritatea magazinelor JYSK au fost închise în lunile martie și aprilie din cauza coronavirusului.

”Sunt foarte mulțumit că, în ciuda provocărilor, am reușit să creștem cifra de afaceri cu 7,6%. Acest lucru se datorează vânzărilor bune avute înainte de apariția coronavirusului în Europa și Asia și unei creșteri semnificative a clienților după ce am avut permisiunea de a redeschide magazinele” spune Jan Bøgh, CEO & President JYSK.

Casa în centrul atenției

Printre altele, Jan Bøgh crede că această creștere a cifrei de afaceri se datorează faptului că mulți europeni au ales să investească mai mulți bani în casele lor, atunci când granițele s-au închis, iar oamenii s-au pregătit să își petreacă vara acasă.

”Sunt sigur că o mare parte din oameni au cheltuit bugetul destinat călătoriilor pe mobilier nou pentru casa și grădina lor, ceea ce, bineînțeles, a avut un impact pozitiv asupra vânzărilor JYSK. Mai mult decât atât, acest lucru ne-a dat șansa să arătăm unui număr mai mare de clienți ce are JYSK de oferit,” spune Jan Bøgh.

Așa cum s-a întâmplat și în alte companii, JYSK a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor online. Acest lucru s-a petrecut mai ales în țările în care magazinele fizice au fost închise pentru o perioadă lungă de timp.

Rezultate în creștere

Estimăm că rezultatele pentru anul financiar 2019-2020 vor fi gata în câteva luni, iar Jan Bøgh se așteaptă ca acestea să meargă într-o direcție pozitivă.

”Coronavirusul a însemnat multe costuri suplimentare pentru noi în mai multe arii. Pe de altă parte, am fost nevoiți să amânăm unele investiții care erau planificate, pentru că mai multe activități din magazine nu au putut fi realizate. De exemplu, nu am reamenajat și nu am deschis atât de multe magazine câte aveam în plan”, spune Jan Bøgh.

El se așteaptă, de asemenea, la câștiguri satisfăcătoare, care vor consolida capacitatea JYSK de a investi mai mult și de a reveni la un nivel ridicat de activitate.

Referitor la investiții, JYSK a deschis în anul financiar 2019/2020 “doar” 106 magazine noi, iar în noul an curent compania plănuiește să apese pedala de accelerație și să inagureze 150 de magazine noi.

Provocările care urmează

Totuși, Jan Bøgh subliniază că una dintre consecințele coronavirusului este apariția unor provocări și mai mari în anul financiar care a început, comparativ cu anul precedent.

“Pentru că guvernele europene au susținut locurile de muncă și economia, foarte multe companii nu s-au lovit încă de consecințele economice ale coronavirusului în perioada ultimului an financiar. Mă aștept însă ca lucrurile să se schimbe în următorul an, multe companii vor fi afectate în 2021 și, dacă șomajul va crește semnificativ, și JYSK va fi afectată”, spune Jan Bøgh.

În general însă, JYSK s-a dovedit a fi o companie puternică în timpul crizei economice, pentru că este cunoscută pentru ofertele excelente.

Informații

  • JYSK anunță o cifră de afaceri record de 4.1 miliarde de euro.
  • Cifra de afaceri este cu 7.6% mai mare decât în anul financiar 2018/2019.
  • JYSK plănuiește să deschidă 150 de magazine noi în anul financiar 2020/2021.

Topics


JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 51 de țări, are peste 23.000 de angajați și peste 2900 de magazine. În Germania și Austria, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul țărilor sub numele de JYSK. 

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,7 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 3.79 miliarde euro.  

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 90 de magazine în România.

Contacts

Raluca Dascălu

Raluca Dascălu

Press contact Communications Manager JYSK România Communications and PR +40721509599

Related content