Skip to content
Lars Larsen Group își crește semnificativ câștigurile
Lars Larsen Group își crește semnificativ câștigurile

Comunicat de presă -

Lars Larsen Group își crește semnificativ câștigurile

Cu un profit brut înainte de taxe (EBIT) de 6.5 miliarde DKK, Lars Larsen Group și-a crescut câștigurile cu peste 50% în anul financiar care s-a încheiat.

În ciuda faptului că restricțiile cauzate de coronavirus au ridicat provocări importante pentru multe companii ale Lars Larsen Group, anul financiar 2020-2021 a însemnat o cifră de afaceri și un EBIT la nivel record.

Cifra de afaceri a crescut la 39.1 miliarde DKK, în timp ce EBIT-ul este acum de 6,5 miliarde DKK.

“Este un rezultat cu care angajații noștri se pot mândri. Anul financiar care s-a încheiat a reprezentat o perioadă dinamică, de-a lungul căreia a fost foarte important să fim concentrați și să ne adaptăm repede, fără a scăpa din vedere obiectivul nostru de a produce valoare pe termen lung”, spune Președintele și CEO-ul Lars Larsen Group, Jesper Lund.

Povești de scucces

JYSK continuă să genereze cea mai mare parte a profitului, cu un EBIT de 4,5 miliarde DKK, dar Jesper Lund este bucuros să vadă că majoritatea companiilor grupului au o evoluție pozitivă.

Excluzând JYSK, profitul companiilor deținute de Lars Larsen Group a crescut semnificativ de la 64 de milioane DKK la 393 de milioane DKK, în timp ce profitul obținut în urma investițiilor a crescut de la 449 de milioane DKK la 1,6 miliarde DKK.

“Profitul realizat din investiții, mai ales, a influențat într-o direcție pozitivă evoluția generală a ultimilor ani. Vreau să subliniez și importanța eforturilor depuse de cei peste 37.000 de angajați ai companiilor din cadrul grupoului. Succesul este în mare parte rezultatul eforturilor lor, eforturi realizate în niște condiții de muncă diferite de cele cu care eram obișnuiți. Astfel, sunt încântat că am reușit și să creștem numărul de angajați cu aproximativ 2000 în ultimul an financiar”, spune Jesper Lund.

Președintele și CEO-ul Lars Larsen Group, Jesper Lund.

Investiții importante

Nu doar numărul angajaților a crescut, ci și numărul companiilor care fac parte din Lars Larsen Group. În ultimele 12 luni, Lars Larsen Group a achiziționat SOFACOMPANY, Sängjätten, Sengetid.dk, Theca și Melex, precum și 41% din acțiunile companiei Formuepleje.

În plus, Lars Larsen Group a investit 2,6 miliarde DKK în operațiunile companiilor din grup.

“În Lars Larsen Group, una dintre valorile fundamentale este de a crea creștere și dezvoltare în societate. De aceea, nu creștem profitul prin economii. Dimpotrivă, am investit mai mult decât oricând atât în Lars Larsen Group, cât și în comunitatea în care activează”, spune Jesper Lund.

Mai multe taxe

Rezultatul foarte bun înseamnă că 1,3 miliarde DKK vor merge către plata taxelor corporative, ceea ce echivalează cu un procent de 20,6%.

"Costul total al taxelor a crescut deoarece și rezultatele sunt mai bune. Suntem bucuroși că Lars Larsen Group contribuie semnificativ la bunăstarea comunității în țările în care este prezent grupul. Facem acest lucru, printre altele, prin taxele pe care companiile trebuie să le plătească, precum și prin plata taxelor pentru angajați și a altor tipuri de taxe”, spune Jesper Lund.

Related links

Topics


JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 50 de țări, are peste 26.500 de angajați și peste 3000 de magazine.  

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro.  

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 112 magazine în România.

Contacts

Raluca Dascălu

Raluca Dascălu

Press contact Communications Manager JYSK România Communications and PR +40721509599

Related content